Ervaringen van leerlingen

Mijn ervaring met Victor,

26 juli 2019


Ik ben Evi
, een Iraanse vrouw van 35 jaar die sinds 2017 Nederlandse taal begon te leren.
Victor is mijn tweede taalcoach die me bijna een jaar helpt op het taaltraject. Als ik deze ervaring in een woord wil beschrijven, moet ik zeggen spannend!
Deze ervaring was voor mij – als iemand die heel weinig contact had met de Nederlanders – heel spannend want ik leerde een nieuwe taal met hulp van Victor en ook een nieuwe cultuur kennen. Daarnaast introduceerde ik mijn cultuur. Natuurlijk was het niet gemakkelijk. In het begin kon ik mijn bedoeling niet correct en duidelijk uitdrukken en ik kon Victor ook niet zo goed begrijpen. Ik kende heel weinige woordenschat, maar Victors manier van communiceren met mij was geweldig. Hij past zich aan mijn niveau aan. Victor leert me altijd woorden die ik niet ken in een eenvoudige taal. Hij gebruikt veel voorbeelden om de betekenissen van de woorden duidelijk te maken. Hij herhaalt geduldig zijn uitleg meerdere keren, totdat ik het woord of de zin begrijp. Victor heeft goede algemene informatie op verschillende gebieden. Als ik om hulp vraag, begeleidt hij me met de juiste informatie. Als hij geen informatie heeft op het gebied waar ik hulp bij nodig heb, zoekt hij op internet. Hij gaf mij enthousiast le en hij biedt goede manieren om de Nederlandse taal te ontwikkelen. Hij respecteert ook mijn voorgestelde manieren. Victor moedigt me aan om te lezen. Hij stelt me goede boeken voor. In deze periode werd mijn Nederlandse taal beter en ken ik nu ook de Nederlandse cultuur beter. Ik kan nu Victor meer begrijpen en ik kan nu duidelijker praten. Ons contract voor een jaar is bijna voorbij en daar ben ik niet blij mee. Maar ik ben blij dat ik een onvergetelijk en nuttig jaar met mijn taalcoach heb gehad. Uiteindelijk wil ik Victor bedanken voor zijn leiding.
Bedankt Victor, ik wens je veel succes!

 


Over mijn werk met Evi is een brochure verschenen. Meer hierover kun je vinden op de pagina van Victor van Dijks achtergrond