Online Nederlandse
taalcoaching

voor expats

Ben je op zoek naar hulp bij het leren van de Nederlandse taal? Wil je graag online individueel begeleid worden door een online Nederlandse Taalcoach? Wil je graag duidelijk en eenvoudig de Nederlandse taal leren?
Mijn naam is Victor van Dijk en ik heb al enkele jaren ruime ervaring met het coachen van expats en vluchtelingen in de Nederlandse taal. Ik vind geduld en mijn vaardigheid om mij aan te passen aan JOUW leerniveau en leerstijl belangrijk, zodat jij de Nederlandse taal aangenaam kunt leren. Ik beheers 7 talen (Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees (Brazilië) en Noors (Oslo)) en ben afgestudeerd in de Culturele Antropologie.

Nederlandse taalcoaching

Ik geef online individuele Taalcoaching bij het leren van de Nederlandse taal voor expats. Studenten kunnen taalmateriaal op hun eigen niveau en volgens hun eigen leerstijl uitkiezen en ik kan daarbij adviseren.

Introductie

Als het jou een goed idee lijkt om hulp van mij te krijgen als individuele Taalcoach, of misschien weet je het nog niet helemaal zeker, kun je altijd contact met mij opnemen (zie Contact, onderaan deze pagina). We kunnen dan een online kennismakingsafspraak maken.

Flex Card

Als je flexibel wilt zijn, kun je een Flex Card kopen. Elke Flex Card is goed voor 14 uur Nederlands taalcoaching en is een jaar geldig voor 1 persoon en kost €630.

Taalcoaching in een (online) groep

Als je door mij wilt worden gecoacht bij het leren van de Nederlandse taal en je dat voor langere tijd volgens een vast schema wilt doen, dan is Taalcoaching (online) in een groep wellicht iets voor jou. Samen met 3 tot 5 andere online studenten van hetzelfde taalniveau leer je de Nederlands taal. De kosten voor 3 maanden zijn €560 per persoon (14 lessen van 1 uur) plus de kosten voor lesboeken.

Individuele taalcoaching

Wil je graag individuele, één-op-één taalcoaching van mij krijgen gedurende minder dan 14 uur? Op het moment kan dat alleen online (vanwege Covid-19).  Na de eerste kennismaking en daarbij rekening houdend met jouw voorkeuren, taalniveau en leerstijl, kan ik je verder coachen bij het leren van de Nederlandse taal. We maken daarbij gebruik van de lesmethoden waar je al mee vertrouwd bent of die het beste bij jouw leervaardigheid passen. Ik zal jou geduldig helpen met de Nederlandse uitspraak, het spreken, de grammatica, taalbegrip en spelling. Mijn uurtarief voor individuele, één-op-één taalcoaching is €55.

Hoe lang duurt het om de Nederlandse taal te leren?

Dat hangt van zóveel factoren af, dat deze ogenschijnlijk eenvoudige vraag moeilijk te beantwoorden is.
Factoren die meespelen zijn:

  • Opleidingsniveau
  • Motivatie
  • Bekendheid met het leren van een ‘buitenlandse taal’
  • Hoeveel uur per week je besteedt aan het maken van huiswerk
  • Of de student al andere Europese talen spreekt

Bij de eerste ontmoeting tussen een student en mij probeer ik een algemeen ‘taalbeeld’ te krijgen van haar/hem. Dit is verre van makkelijk! Meestal krijg ik na de eerste ontmoeting wel een algemene indruk, maar zijn er nog een aantal keren nodig voordat ik de student goed kan inschatten voor wat betreft taalniveau en leerstijl en hoe ik haar/hem verder kan helpen. Over het algemeen zul je minimaal 30 uur les moeten krijgen (plus huiswerk!) om de basis van een taal te leren.

Ervaringen van leerlingen

Mijn ervaring met Victor,

26 juli 2019


Ik ben Evi
, een Iraanse vrouw van 35 jaar die sinds 2017 Nederlandse taal begon te leren.
Victor is mijn tweede taalcoach die me bijna een jaar helpt op het taaltraject. Als ik deze ervaring in een woord wil beschrijven, moet ik zeggen spannend!
Deze ervaring was voor mij – als iemand die heel weinig contact had met de Nederlanders – heel spannend want ik leerde een nieuwe taal met hulp van Victor en ook een nieuwe cultuur kennen. Daarnaast introduceerde ik mijn cultuur. Natuurlijk was het niet gemakkelijk. In het begin kon ik mijn bedoeling niet correct en duidelijk uitdrukken en ik kon Victor ook niet zo goed begrijpen. Ik kende heel weinige woordenschat, maar Victors manier van communiceren met mij was geweldig. Hij past zich aan mijn niveau aan. Victor leert me altijd woorden die ik niet ken in een eenvoudige taal. Hij gebruikt veel voorbeelden om de betekenissen van de woorden duidelijk te maken. Hij herhaalt geduldig zijn uitleg meerdere keren, totdat ik het woord of de zin begrijp. Victor heeft goede algemene informatie op verschillende gebieden. Als ik om hulp vraag, begeleidt hij me met de juiste informatie. Als hij geen informatie heeft op het gebied waar ik hulp bij nodig heb, zoekt hij op internet. Hij gaf mij enthousiast le en hij biedt goede manieren om de Nederlandse taal te ontwikkelen. Hij respecteert ook mijn voorgestelde manieren. Victor moedigt me aan om te lezen. Hij stelt me goede boeken voor. In deze periode werd mijn Nederlandse taal beter en ken ik nu ook de Nederlandse cultuur beter. Ik kan nu Victor meer begrijpen en ik kan nu duidelijker praten. Ons contract voor een jaar is bijna voorbij en daar ben ik niet blij mee. Maar ik ben blij dat ik een onvergetelijk en nuttig jaar met mijn taalcoach heb gehad. Uiteindelijk wil ik Victor bedanken voor zijn leiding.
Bedankt Victor, ik wens je veel succes!

 


Over mijn werk met Evi is een brochure verschenen. Meer hierover kun je vinden op de pagina van Victor van Dijks achtergrond

Victor van Dijks achtergrond

Ik ben een Nederlandse Taalcoach met een jarenlange, brede ervaring in het coachen van expats bij het leren van de Nederlandse taal. In het recente verleden heb ik gewerkt voor Vluchtelingenwerk (Refugee Work) Hilversum en momenteel werk ik nog steeds voor het Digi- & Taalhuis en de Taaltafel (Language Table) van de bibliotheek in Hilversum. Ik heb een achtergrond in de Culturele Antropologie en beheers 7 talen (Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees (Brazilië) en Noors (Oslo)). Ik weet hoe het is om te integreren in een andere cultuur en hoe belangrijk is om de taal van een land eigen te maken. Ik vind geduld, kalmte en mijn vaardigheid om mij aan te passen aan het taal-, opleidingsniveau en de leerstijl van iemand die een taal leert belangrijk.

Verschenen bij Vluchtelingenwerk Hilversum: een brochure van mijn hand, getiteld ‘Uit het dagboek van een taalcoach’, waarin ik in dagboekvorm verslag doe van mijn ervaringen met het begeleiden van Evi, een Iraanse vluchtelinge, bij het leren van de Nederlandse taal. Je kunt een PDF ervan hier downloaden:

Dagboek_van_een_taalcoach_Hilversum.pdf in klein formaat

Neem contact met mij op

Stuur mij gerust een berichtje als je meer wilt weten over mij of over mijn service.

Mobiel & WhatsApp: 06-40641956

Facebook: @victorfvandijk

Twitter: @victorfvandijk

LinkedIn: nl.linkedin.com/in/victor-van-dijk

Privacy statement NL

Contact 3
*
Sending